Baby’s zonder Mama

Wat als mama de bevalling niet overleeft?

In West-Afrika is dit aan de orde van de dag, zeker in Sierra Leone en Liberia. De gezondheidszorg was hier al minimaal, en is door de ebola en corona nog verder terug gebracht. Veel vrouwen bevallen in het bijzijn van familieleden, zonder enige medische begeleiding. Wat vaak gebeurt, is dat de bevalling goed verloopt en de baby wordt geboren. Daarna krijgt de moeder een nabloeding die niemand weet te stoppen. Het gevolg is dat de moeder overlijdt en er een kindje zonder moeder achterblijft. De familie probeert voor dit kindje te zorgen. Maar dit is een hele opgave. Bij gebrek aan borstvoeding zal er flesvoeding gekocht moeten worden. Op veel plaatsen in het binnenland is dit niet te krijgen. En als het er al is, heeft men vaak onvoldoende geld om het te kopen. En tenslotte vormt fleshygiëne een reëel risico.

Zonder hulp van buitenaf overleeft maar 10% van deze kinderen de babyperiode.

Babyvoeding voor de eerste 8 maanden

Het projekt ‘Baby’s Zonder Mama‘ houdt in dat er babyvoeding gekocht wordt totdat het kind in staat is om ander voedsel te eten.
Natuurlijk krijgt het kindje al eerder ander voedsel aangeboden, zoals fruit, groente en rijst, maar tot aan de leeftijd van 8 maanden is babymelk noodzakelijk voor een goede ontwikkeling.
Naast zuigelingenvoeding krijgt de verzorgster van de baby ook flessen, een flessenborstel en voorlichting over hoe de fles op een veilige en hygiënische manier klaar te maken. Tenslotte krijgt zij een pakket babykleertjes en andere babyspulletjes.
Wordt de baby ziek, dan moet zij dat melden en wordt medische hulp zo mogelijk geregeld.

Met 40 euro per maand kunnen we babyvoeding kopen. Dit 8 maanden lang.
U kunt ervoor kiezen om 1 kindje te helpen voor de periode van 8 maanden, of doorlopend te doneren. Nadat een kindje de leeftijd van 8 maanden heeft bereikt, gaat de sponsoring dan over op een volgend kindje.
U kunt natuurlijk ook eenmalig doneren.

Met uw hulp kunnen we meer baby’s redden!

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Postcode, Plaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Telefoon (verplicht)

  Uw IBAN rekeningnummer (verplicht)

  Donatiebedrag

  Ik wil graag (verplicht)

  1 kindje sponsoren gedurende 8 maandendoorlopend een baby sponsoren

  Hieronder kunt u eventueel een vraag of opmerking meegeven

  Translate »