Gezondheidszorg

Klinieken

In Togo en Sierra Leone heeft OSM verschillende klinieken gebouwd. In Liberia zijn plannen voor een kliniek en op weer andere plaatsen wordt het plaatselijk medisch werk ondersteund met vaccinatie campagnes of mobiele klinieken, daar waar geen structurele gezondheidszorg bestaat, zoals in Zuid Soedan.

In de klinieken worden mensen behandeld voor de meest voorkomende ziekten. Er is een laboratorium voor onderzoek en diagnose en een apotheek. Kinderen krijgen vaccinaties. Terwijl patiënten wachten op hun beurt wordt gezondheidsvoorlichting gegeven, soms door een persoon, maar meestal via een tv scherm waarop wordt uitgelegd hoe je bepaalde ziektes kunt voorkomen.

Moeder-en-kind-zorg heeft prioriteit nummer 1. Zwangere vrouwen worden gecontroleerd en kunnen er bevallen. Na de bevalling wordt ook de baby medisch gevolgd. Er zijn in iedere kliniek een aantal opname bedden, waar patiënten voor kortere tijd kunnen verblijven.

Waar nog geen kliniek is gaan medische teams voor een aantal dagen een gebied in. Patiënten worden voor zover mogelijk lokaal geholpen en van medicijnen voorzien.

Doneer direct voor medisch werk!

Translate »