Sponsor een School

Zorgen dat kinderen naar school kunnen!

OSM heeft een aantal scholen gebouwd waar zeer kansarme kinderen gratis onderwijs krijgen. Het gaat om weeskinderen, halfwezen, kinderen van gehandicapte ouders en ebola slachtoffertjes. Hun ouders or verzorgers kunnen geen schoolgeld betalen en ‘normaal’ zouden deze kinderen dus niet naar school kunnen.

Maar het onderwijs kost natuurlijk wel geld. Onderwijzers hebben gezinnen en moeten ergens van leven. Het lesmateriaal moet gekocht worden en de kinderen krijgen een uniform, schoenen en iedere dag op school een maaltijd. Ook het schoolmeubilair moet onderhouden worden.

De scholen van OSM zijn een initiatief van de kerken, als antwoord op de veel te lange wachtlijsten van sponsorkinderen. Uiteindelijk is gebleken dat het zelf opzetten van een school vanuit de kerk veel effectiever en efficiënter is dan één op één sponsoren. Eén onderwijzer kan een groot aantal kinderen tegelijk lesgeven en hen begeleiden in andere  dingen die zij nodig hebben. Door de kinderen te concentreren op een plaats worden veel kosten bespaard. En, er is de garantie van christelijk onderwijs.

Er zijn scholen in Sierra Leone, Liberia en Togo.

Het is misschien iets minder persoonlijk, maar het sponsoren van een school is wel een heel effectieve manier om een groot aantal kinderen tegelijk te helpen!

Investeer in een groep kinderen en meld u aan als schoolsponsor!

 

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Postcode, Plaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Telefoon (verplicht)

  Uw IBAN rekeningnummer (verplicht)

  Donatiebedrag Sponsoring School (verplicht)
  51015202530355075100

  Hieronder kunt u eventueel een vraag of opmerking meegeven