Bijbelscholen

OSM werkt via een netwerk van kerken en pastors.

Belangrijk is dat deze pastors goed zijn opgeleid. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van ISOM (International School of Ministry).

Studenten gaan niet naar de bijbelschool, maar de school komt naar de student! De lessen staan op een usb stick en kunnen dus overal gegeven worden, waar men een generator, een computer of laptop en een tv toestel heeft. Midden in de bush volgen studenten zo de opleiding, die heel compleet is, inclusief het trainen van nieuwe leiders. Overal waar de school wordt ingezet is het resultaat vermenigvuldiging.
Wereldwijd volgen duizenden studenten deze opleiding en de kerk groeit. Wat is begonnen als een bediening, groeit momenteel uit tot een beweging; het opleiden en toerusten van nationale werkers in hun eigen taal. Het ISOM diploma is internationaal erkend.

Studenten worden pas toegelaten tot de opleiding, wanneer zij weten, wat ze met de opleiding willen doen. Bijvoorbeeld evangeliseren in hun eigen omgeving, of in een ander gebied. Doel is nieuwe gemeentes stichten, op plaatsen waar die nog niet zijn. 

Per student kost het ongeveer 125 euro om hem/haarop te leiden. Een klas van 25 studenten wordt opgeleid voor 3000 euro, alles inclusief, dus boeken, ander lesmateriaal en apparatuur, kosten van de leraren, brandstof voor de generator enz.

Regelmatig worden nieuwe opleidingen gestart, steeds op andere locaties. Per school nemen zo’n 25 à 30 studenten deel.

Translate »