Samenwerking

OSM heeft een heel eigen manier van werken – alles gebeurt op initiatief van en wordt uitgevoerd door lokale leiders. Er worden geen Nederlanders uitgezonden om daar ‘het werk te doen’. De gedachte hierachter is, dat wanneer lokaal oplossingen gevonden worden voor de dingen waaraan men behoefte heeft, dat ook blijvende oplossingen zijn, geboren uit eigen initiatief en niet van buitenaf opgelegd of aangedragen.

Toch werkt ook OSM samen met andere organisaties, waarbij de eigen policy behouden blijft.

Een van die organisaties is GAIN.

Zij organiseren jaarlijks de Schoenendoosactie, waarbij kinderen (of volwassenen) een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en wat wat speelgoed met daarbij altijd een knuffel. Die dozen gaan vervolgens in grote zeecontainers en worden naar verschillende landen op de wereld vervoerd. Twee van die landen zijn Sierra Leone en Togo, waar de dozen via het OSM partnernetwerk worden uitgedeeld aan duizenden kinderen in de leeftijd van 2 tot 14 jaar.

Januari 2022

Een andere organisatie is Stichting De Samaritaan (SDS)

Deze organisatie voert zelf geen projecten uit, maar heeft wel een achterban met donateurs. Iedere 3 maanden versturen zij een nieuwsbrief met daarin projecten, waarvoor geld wordt gevraagd. De opbrengst wordt 50/50 verdeeld tussen OSM, voor projecten in Afrika, en Elim, voor projecten in Azië.

Translate »