Sponsor een tienermoeder

Meisjes van 14 of 15 jaar en al moeder….

Soms zelfs nog jonger, soms iets ouder. De meesten leven op straat, sommigen hebben geen ouders meer, bijna altijd hebben ze de school voortijdig verlaten of zijn zelfs helemaal nooit naar school geweest. Ze zijn slachtoffer van armoede, er waren geen middelen om schoolgeld te betalen, ze moesten al heel jong de straat op om te bedelen of om langs de weg goedkope spullen verkopen, zijn slachtoffer van seksueel geweld, verkopen soms hun lichaam om aan geld voor eten te komen, of raken zwanger van een vriendje uit pure onwetendheid. En dan is het zover, ze zijn zwanger….

Zwanger zijn op die leeftijd betekent meer dan het einde van eigen jeugd. Er zijn complicaties tijdens de bevalling omdat het lichaam nog niet volgroeid is. Baby’s worden vaak geboren met flink ondergewicht en in slechte conditie. Medische zorg is voor deze groep vaak ook niet vanzelfsprekend. En als moeder en kind het dan allemaal overleven, moet de moeder, die toch al moest knokken voor haar eigen bestaan, nu ook nog voor haar kindje zorgen…

OSM heeft een programma opgezet om allereerst zoveel mogelijk tienerzwangerschappen te voorkomen. Door voorlichting op scholen en in de straten van de sloppenwijken. Door programma’s waarin wordt samengewerkt met jongeren, pastors uit de kerken, leraren van scholen, gezondheidswerkers die de straat op gaan, en de politie.

Daarnaast biedt het programma hulp aan de meisjes die al zwanger zijn en moeder en kind na de bevalling. Een belangrijk deel van dit werk is dat de jonge moeder economisch zelfstandig wordt, zodat ze voor zichzelf en haar kind een bestaan kan opbouwen. Daarvoor moet ze vaak terug naar school of een vak leren. Die mogelijkheid is er, en er wordt opvang gezocht voor de baby terwijl de moeder werkt aan haar toekomst.

U kunt helpen dat te realiseren met € 25 per maand.

Sponsor een tienermoeder en help haar op de rails

  Uw naam (verplicht)

  Uw adres (verplicht)

  Postcode, Plaats (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Telefoon (verplicht)

  Uw IBAN rekeningnummer (verplicht)

  Donatiebedrag

  Hieronder kunt u eventueel een vraag of opmerking meegeven

  Translate »