Bijbelscholen

OSM werkt via een netwerk van kerken en pastors.

Belangrijk is dat deze pastors goed zijn opgeleid. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van ISOM (International School of Ministry).
bijbelschool

Studenten gaan niet naar de bijbelschool, maar de school komt naar de student! De lessen staan op dvd en kunnen dus overal gegeven worden, waar men een generator, een dvd speler en een tv toestel heeft. Midden in de bush volgen studenten zo de opleiding, die heel compleet is, inclusief het trainen van nieuwe leiders. Overal waar de school wordt ingezet is het resultaat vermenigvuldiging.
Wereldwijd volgen duizenden studenten deze opleiding en de kerk groeit. Wat is begonnen als een bediening, groeit momenteel uit tot een beweging; het opleiden en toerusten van nationale werkers in hun eigen taal. Het ISOM diploma is internationaal erkend.

Studenten worden pas toegelaten tot de opleiding, wanneer zij weten, wat ze met de opleiding willen doen. Bijvoorbeeld evangeliseren in hun eigen omgeving, of in een ander gebied. Doel is nieuwe gemeentes stichten, op plaatsen waar die nog niet zijn. lofprijs in kerk 2

Regelmatig worden nieuwe opleidingen gestart, steeds op andere lokaties. Per school nemen zo’n 25 à 30 studenten deel.

Download hier een filmpje:   afstuderen bijbelschool

Eenmaal afgestudeerd gaan de nieuwe pastors naar het gebied dat zij voor ogen hebben. Met vrouw en kinderen, en ontvangen dan het zogenaamde pastor pakket, waarmee zij aan het werk kunnen en zich een bestaan kunnen opbouwen op de (nieuwe) lokatie.

Per student kost het ongeveer 125 euro om hem/haar op te leiden. Een klas van 25 studenten wordt opgeleidimages doneer nu voor 3000 euro, alles inclusief, dus boeken, andere lesmateriaal en apparatuur, kosten van de leraren, brandstof voor de generator enz.

Translate »