Water in Togo

Eén voor één Waterputten graven om levens te redden!

Met name in Togo is de drinkwatersituatie ronduit slecht. Waar mensen vroeger nog water konden scheppen uit stromende rivieren, is men nu vaak aangewezen op modderpoelen, die bovendien vaak op kilometers afstand zijn van de dorpen. Veel kinderen overlijden aan diarree.

Een waterput met schoon drinkwater maakt het verschil. Om te zorgen dat niet één, maar veel meer dorpen hun eigen put krijgen, hebben de pastors overleg gevoerd met de dorpsoudsten. 

Een graafteam dat bestaat uit een aantal mannen doet de graafwerkzaamheden. Outreach Support Ministries voorziet in de materialen, zoals o.a. cement. Vrouwen uit het dorp voorzien het team van eten zolang er gewerkt wordt aan de put. De lokale pastor heeft lokaal de leiding, onder supervisie van SUTO, de humanitaire afdeling van Outreach Support Togo.

Door op deze manier te werken kan voor een zeer gering bedrag een waterput gerealiseerd worden, mits de grond niet al te rotsachtig is.

Zo zijn inmiddels al 14 plaatsen (met omliggende dorpen) van een waterput voorzien, en steeds wanneer er een klaar is, gaat men door naar de volgende.

Er wachten nog veel dorpen op ‘hun’ waterput. Zo’n put kost gemiddeld 900 euro.
Uw donatie helpt mee de volgende put te realiseren!images doneer nu

Translate »