Onderwijs in Togo

Een bijzondere school…

Het begon met een programma om weeskinderen te voeden en van schoolspullen te voorzien.

Uiteindelijk resulteerde dit vorig jaar in de oprichting van een school, speciaal voor kinderen in moeilijke situaties, vooral weeskinderen, en verder kinderenvan wie de ouders ziek zijn of invalide. Initiatiefnemer: Pastor Allado, kinderevangelist en organisator van zomerkampen en kinderclubs. Bij het werken met kinderen kwam hij veel kinderen tegen die om allerlei redenen niet naar school konden.

Schoolbanken worden gemaakt

Hij begon de school onder een grasdak  en met beperkte middelen, daarna kwam er een golfplaten dak en werden lokaal gemaakt.

Nu is hij bezig met de bouw van een ‘echte’ school, van lemen bakstenen, met lokalen en toiletvoorzieningen. In de school wordt zelfs stromend water aangelegd. Het gaat stap voor stap, de muren staan, en de waterleiding is aangelegd. Totdat de school klaar is, maken de leerlingen gebruik van de oude school en het kerkgebouw.

Iedere middag koken vrouwen op het schoolterrein een maaltijd voor de kinderen, zodat ze goed eten, en daarmee worden ook de verzorgers geholpen in hun uitgaven.

Pastor Allado vertelt:
Heel vaak worden weeskinderen door de familie verkocht en eindigen dan als huisslaaf bij rijke families in Ghana of Nigeria. Zij moeten hard werken, worden slecht verzorgd, krijgen meestal weinig eten en worden vaak misbruikt. Sommigen al vanaf de leeftijd van 5 jaar! Door deze kinderen onder te brengen bij goede verzorgers en te zorgen dat ze naar school kunnen, red je ze uit deze uitzichtloze situatie en geef je ze weer een toekomst!

Help mee de school verder te laten groeien, zodat meer kinderen naar school kunnen en de school voldoende materialen krijgt om goed te kunnen functioneren.

Doneer direct voor onderwijs of word schoolsponsor!Word sponsor! button

images doneer nu

Translate »