Actie4Kids Schoenendoos 2016

2 februari 2016

Uitdeling van Schoenendozen in Sierra Leone

Outreach Support Ministries werkt samen met De Samaritaan. Jaarlijks worden via dezeschoenendoos 1 organisatie duizenden schoenendozen gevuld door Nederlandse en Belgische kinderen met cadeautjes en schoolspullen, bestemd voor kinderen in Afrika en Oost Europa. In Afrika worden deze dozenschoenendoos 2 via het netwerk van Outreach Support Ministries gedistribueerd.

schoenendoos 10 (1)

 

schoenendoos 14

 

 

P1020275 a

 

 

Via het netwerk van kerken en distributieteams worden de dozen op scholen, in kerken, in ziekenhuizen, in ‘amputee camps’, kortom overal waar kinderen  zijn, uitgedeeld.

Voor veel kinderen betekent het krijgen van zo’n doos,
dat ze naar school kunnen.
Hun ouders zijn zo arm dat ze niet in staat zijn (voldoende) schriften en pennen te kopen. Wanneer kinderen geen schoolspullen bij zich hebben, worden ze naar huis gestuurd, omdat ze niet aan de lessen IMG_1803 akunnen deelnemen. De schoolspullen zijn dan ook voor de Afrikaanse kinderen het meest waardevolle in de doos.

IMG_1363 aHet mooie van het schoenendoosprojekt is, dat het gemakkelijk te koppelen is aan schoolprojekten. De kinderen die een doos ontvangen met daarin schoolspullen, moeten ook naar school kunnen en liefst een heel jaar lang. Ook om die reden zoekt OSM schoolsponsors. Meld u nu aan!

Word sponsor! button

Translate »