Medisch Werk Togo

p1080259-kopie-b

Nieuwe kliniek Tsévié geopend!

Eindelijk is het zover, de nieuwe kliniek is open. Mensen uit Tsévié, maar ook uit de wijde op1080273-kopie-bmtrek kunnen hier terecht voor medische zorg. Er zijn een aantal opname bedden, er is een goed uitgerust lab, en er er is een apotheek waar voldoende medicijnen zijn. Maar bovenal is er veel aandacht voor moeder- en kindzorg. Aanstaande moeders kunnen hier terecht voor prenatale controles en zelfs een echo laten maken van hun kindje, ze kunnen hier bevallen en er zijn ook bedden voor zwangeren met complicaties of moeders die met hun baby iets langer moeten blijven.

Behalve cp1080257-kopie-buratieve zorg, wil de kliniek ook veel aandacht geven aan de preventie van ziektes. Hier horen vaccinaties bij, maar ook het geven van voorlichting over gezonde voeding, hygiene en praktische maatregelen om ziektes te voorkomen. Deze kliniek met alle inrichting en apparatuur is mede mogelijk gemaakt doorp1080311-kopie-bp1080307-b een aantal grotere donaties, o.a. door de 000foundationlogo

 

 

 

Een medisch team bezoekt iedere maand een andere locatie en behandelt mensen in de dorpen.

Op veel plaatsen in Togo is geen medische zorg, of de afstand is te groot, waardoor mensen met ziektes blijven rondlopen. Ruim voordat het team een locatie zal bezodokter openluchtkliniekeken, worden de mensen in de omgeving op de hoogte gebracht en uitgenodigd te komen. bloedprikkenIedere persoon die komt wordt (preventief) onderzocht, ook als er geen klachten zijn. Zo worden eventuele ziektes vroeg opgespoord. Zo nodig krijgt men behandeling en medicijnen. Kinderen worden gevaccineerd, anti-worm medicijnen en krijgen vitamine tabletten. Indien nodig kan men nu ook patiënten doorverwijzen naar de kliniek in Tsévié voor verdere behandeling.

 

Met het medisch team reist ook een pastor mee. Ook hij zet een tafeltje neer op de plaats waar de depistage a Djagble 11patiënten worden onderzocht – meestal het dorpsplein of in een lokaal schoolgebouw- en biedt mensen de gelegenheid voor een gesprek.

In Agbata bevindt zich een kinderkliniek. Deze kliniek is in 2009 van start gegaan met het geven van prenatale zorg en het begeleiden van bevallingen.P1060229a  Ieder kind dat in de kliniek is geboren blijft onder de zorg van deze kliniek. De babies en peuters worden gevolgd in hun ontwikkeling en worden gevaccineerd. Moeders krijgen voorlichting over kinderverzorging. Zieke kinderen, ook kinderen die niet in de kliniek geboren zijn, worden er behandeld.

distribution colis dans les hopitaux7Doneer direct voor medisch werk in Togo! images doneer nu

Translate »