k26057355 togoOSM bestaat in Togo in twee delen:

OST (Outreach Support Togo) en
SUTO (Support Togo)

Onder OST valt alles wat betreft evangelisatie, kerken en bijbelscholen.

Onder SUTO valt al het humanitaire werk, opgezet vanuit de kerken, zoals het graven van waterputten, bouwen van scholen, medisch werk, zorgen voor weeskinderen en economische projecten.

OST en SUTO zijn met elkaar verbonden en binnen SUTO zijn verschillende afdelingen. Iedere afdeling heeft een eigen verantwoording (zoals bijvoorbeeld ‘medisch werk’). Daarnaast  is de structuur zo opgebouwd, dat het land van zuid naar noord is verdeeld in regio’s en er in het hele land wordt gewerkt.

Op dit moment (december 2017) werkt SUTO aan de introductie en financiering van het DUNAP project (DUtch Neem Application Project), een project waarbij de neemboom wordt gecommercialiseerd en boeren een inkomen verwerven.

Ieder jaar worden één of meer bijbelscholen georganiseerd, steeds op een andere lokatie.

In het hele land is een netwerk van pastors die bij OST zijn aangesloten en die ook humanitair werk coördineren.

In de plaats Tsévié, waar ook het OST/SUTO centrum is, is sinds februari 2017 een kliniek, waarnaar kan worden doorverwezen en waar moeders kunnen bevallen.

In Agbata bevindt zich een kinderkliniek, waar ook prenatale zorg wordt gegeven en moeders kunnen bevallen.

Regelmatig worden mobiele klinieken gehouden, op plaatsen die te ver af zijn van reguliere medische voorzieningen. Een pastoraal team gaat mee met het medisch team.

kaart1g plaatje putOp plaatsen waar de grond dit toelaat, worden één voor één waterputten gegraven, in samenwerking met dorpsoudsten, pastors en de lokale bevolking.

Weeskinderen worden voorzien van voedsel en schoolspullen. Sinds 2014 is er ook een school gebouwd, speciaal voor weeskinderen. Deze school wordt verder uitgebreid.

Een kinderevangelist houdt kindersamenkomsten en organiseert ‘zomer’kampen.

Een aantal ex-protituees leren voor kleermaker in een naaiatelier.

Er zijn inkomen genererende projekten (kippen houden, viskwekerij enz).

Tal van kleinere projektjes worden gedaan, waarbij individuele personen worden geholpen, een kerk een dak krijgt, pastors de benodigde materialen ontvangen enz.

Translate »