Sierra Leone

download SLHet netwerk van OSSL
(Outreach Support Sierra Leone)

omvat alle delen van het land. In heel veel plaatsen zijn kontakten met kerken en pastors die zijn aangesloten bij OSSL. Met name dit uitgebreide netwerk kon tijdens de ebola epidemie ingezet worden om de bevolking voor te lichten en van beschermend materiaal te voorzien.

Met regelmaat wordt een bijbelschool georganiseerd, waar pastors worden opgeleid; op dit moment is er een aan de gang in het noorden van het land. Met een aantal kerken bestaat een samenwerkingsverband.

Op het terrein van het centrum in Hastings bevinden zich o.a. een school, waar zeer kansarme kinderen les krijgen. Het zijn weeskinderen, een-ouder kinderen en kinderen van oorlogsslachtoffers, voor wie het niet mogelijk is om schoolgeld te betalen. Normaal gesproken zouden zij niet naar school kunnen, maar hier betaalt OSM de schoolkosten.

Verder bevindt zich op het terrein de naaischool Daughters of Abraham, waar alleenstaande vrouwen naailes krijgen, om zo de kost te kunnen verdienen voor zichzelf en hun kinderen.

Ook is er een computeropleiding voor straatjeugd en is er een seminar ruimte.

In de plaats Mafunta is een groot terrein, waar bijeenkomsten gehouden kunnen worden, zoals de jaarlijkse eindejaarsconferentie. Ook is hier een groot stuk land waarop ananas, pinda’s en casava worden verbouwd, voor eigen voedselvoorziening en verkoop.

Er is een tweede centrum in Kabala en helemaal in het noorden heeft OSSL in 2014 een kliniek gekregen.P1060840 a

In Mamboma (zuid-oosten) is een school gebouwd voor ebolakinderen en andere kinderen in moeilijke omstandigheden.

Voetbalprojekten zijn er in verschillende plaatsen in het land.

Momenteel worden ebola slachtoffers die tijdens de epidemie al hun spullen zijn kwijtgeraakt, voorzien van nieuwe spullen en middelen van bestaan.

P1060890 a‘Amputees’, ofwel mensen bij wie tijdens de burgeroorlog armen of benen werden afgehakt, worden geholpen in hun bestaan.

Sinds 2011 worden er jaarlijks duizenden schoenendozen met inhoud uitgedeeld aan schoolkinderen, dit in samenwerking met Stichting De Samaritaan.

Baby’s waarvan de moeder is overleden worden geholpen met babyvoeding om te kunnen overleven totdat ze niet meer afhankelijk zijn van melk.

Vele kleine ‘projektjes’ vinden voortdurend plaats, hierbij worden individuele mensen geholpen bij een bepaalde nood.

Translate »