Actueel

neembesjesDUNAP project in Togo

Duurzame hulp via economische ontwikkeling en herbebossing in Afrika, en landbouwproductie met minder bestrijdingsmiddelen in Nederland!

DUNAP


IMG_2299Bouwprojekt School Mamboma (Sierra Leone) klaar!

In een gebied waar ebola veel slachtoffers heeft gemaakt, is een school gebouwd. Kinderen die ouders aan ebola verloren hebben of zelf ebola hebben gehad, kunnen daar nu naar school – zonder schoolgeld te betalen. Afgezien daarvan is een school in dit gebied al niet vanzelfsprekend. In het 3-landenpunt, vlakbij bij de grens met Liberia en Guinee, is ook tijdens de burgeroorlog zwaar gevochten. De gevolgen zijn heftig. Er zijn veel weeskinderen, kapotte huizen, veel trauma’s.
De school in Mamboma is daarom een teken van hoop!


weduwen-proj-mrt-2017-4Oudere ebola slachtoffers krijgen nieuw een huis waarvan het dak niet lekt!

Onlangs zijn een aantal woningen van ouderen compleet vernieuwd. Het gaat om slachtoffers van de ebola ramp, die voorheen in een lekkende krot moesten wonen. Nu kunnen ze droog slapen en de deur, als ze dat willen, afsluiten.


p1070589-kopie-bBaby’s zonder Mama – Sponsorprojekt voor 8 maanden

De baby is geboren – en vervolgens krijgt de moeder een nabloeding, waaraan zij overlijdt! Dat gebeurt regelmatig in Sierra Leone. Om een kindje te redden, dat geen borstvoeding kan krijgen, is 8 maanden lang zuigelingenvoeding nodig. OSM is op zoek naar mensen die voor 8 maanden een kind willen sponsoren, totdat de baby ander voedsel kan eten. U kunt eenmalig 300 euro overmaken, of 8 maanden lang 37,50 per maand. 
Baby’s zonder Mama


 

 

Translate »